https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/138657-c3a1d63353e795147746ae81c1fb4dc54ff8debc/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Madre (2020)

12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Sindsdien woont Elena aan de Franse kust. Op een dag komt ze de Franse tiener Jean tegen die haar sterk doet denken aan haar zoon.

Madre

12 Angst Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
129 minuten 23-07-2020

Recensies Madre

Filmposter Madre

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Sindsdien woont Elena aan de Franse kust. Op een dag komt ze de Franse tiener Jean tegen die haar sterk doet denken aan haar zoon.

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse Atlantische kust, vlakbij de grens met Spanje. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit, maar wordt tegelijkertijd het verleden ingetrokken als ze de Franse tiener Jean tegenkomt die haar in zijn voorkomen sterk doet denken aan haar zoon. Hun contact maakt veel los bij henzelf en iedereen om hen heen. Madre is een nagelbijtend psychologisch drama van de Spaanse filmmaker en scenarioschrijver Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, El Reino) en de bewerking van zijn bekroonde en Oscargenomineerde korte film (Madre, 2017). Het is Sorogoyen’s derde samenwerking met schrijver Isabel Peña, met intense cinematografie van Álex de Pablo. Madre werd positief ontvangen door de internationale pers op het Filmfestival van Venetië en heeft een glansrol voor de Spaanse actrice Marta Nieto (Elena) die haar complexe innerlijke strijd op aangrijpende wijze neerzet en de kijker regelmatig van spanning de adem laat inhouden. Ook overtuigt Jules Portier als de jonge Jean, met de zo kenmerkende tegenstrijdige tieneremoties. Andere rollen zijn o.a. voor Anne Consigny (Elle), Alex Brendemühl (La Prière) en Frédéric Pierrot (Hors Normes).
Madre Madre Madre Madre Madre Madre
Filmposter Filmposter Madre

Regisseur Madre

Rodrigo Sorogoyen

Schrijvers Madre

Rodrigo Sorogoyen

Isabel Peña

Cast Madre

Anne Consigny
Alex Brendemühl
Frédéric Pierrot
Marta Nieto
Jules Porier

Filmagenda van Madre

Madre

Wil jij weten waar Madre op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Madre draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Madre informatie

Benieuwd waar Madre over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Madre. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Madre al heeft ontvangen.

Madre trailer

Benieuwd of Madre iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Madre jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Madre kunt kijken!