https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/125765-4bdb5abdb1eee28d6b19dcf09b6b9b2ef8d2951c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Diego Maradona (2019)

AL
Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, hel

Diego Maradona

AL
130 minuten Documentaire 08-08-2019

Recensies Diego Maradona

Metacritic: 78,1
Rotten Tomatoes 89

Filmposter Diego Maradona

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, hel

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God. Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God. Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Regisseur Diego Maradona

Asif Kapadia

Schrijvers Diego Maradona

Onbekend

Cast Diego Maradona

Pelé
Diego Armando Maradona
Dalma Maradona
Claudia Villafañe

Alternatieve titels

Maradona

Diego Maradona

Filmagenda van Diego Maradona

Diego Maradona

Wil jij weten waar Diego Maradona op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Diego Maradona draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Diego Maradona informatie

Benieuwd waar Diego Maradona over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Diego Maradona. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Diego Maradona al heeft ontvangen.

Diego Maradona trailer

Benieuwd of Diego Maradona iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Diego Maradona jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Diego Maradona kunt kijken!