https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/130675-48382ee4c092879cb1db5cdb426ab8b7491b7906/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Motherless Brooklyn (2019)

16 Geweld Grof taalgebruik
Een privédetective met het syndroom van Tourette, moet de moord op zijn mentor oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad.

Motherless Brooklyn

16 Geweld Grof taalgebruik
145 minuten 05-12-2019

Recensies Motherless Brooklyn

Metacritic: 60,1
Rotten Tomatoes 62

Filmposter Motherless Brooklyn

Een privédetective met het syndroom van Tourette, moet de moord op zijn mentor oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad.

Motherless Brooklyn volgt Lionel Essrog (Norton), een eenzame privédetective met het syndroom van Tourette, die de moord op zijn mentor en enige vriend Frank Minna (Bruce Willis) wil oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad. Het mysterie leidt hem van jazzclubs in Harlem, waar de gin rijkelijk vloeit, naar de ruige sloppenwijken van Brooklyn en uiteindelijk naar de luxueuze vertrekken van de machthebbers van New York. Lionel gaat de strijd aan met boeven, corruptie en de gevaarlijkste man van de stad, uit respect voor zijn vriend en om de vrouw te redden die weleens zijn eigen redding zou kunnen zijn. “Motherless Brooklyn” is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Edward Norton, die ook de hoofdrol vertolkt. De weg naar het witte doek begon in 1999 toen Norton een film zag in Jonathan Lethem’s roman Motherless Brooklyn en zijn onvergetelijke hoofdpersoon. Maar al vanaf het begin wilde Norton Lethem’s personages plaatsen in een andere tijd en plot, en de film een bijzondere sfeer geven door het verhaal zich te laten afspelen in de jaren 50 - een tijd van grote verandering in New York. De sterrencast bestaat uit Edward Norton, Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Bobby Cannavale, Cherry Jones, Michael Kenneth Williams, Leslie Mann, Ethan Suplee, Dallas Roberts, Josh Pais, Robert Ray Wisdom, Fisher Stevens, en ook Alec Baldwin en Willem Dafoe. Norton produceerde de film samen met zijn Class 5 Films-productiepartner Bill Migliore, Michael Bederman en Gigi Pritzker en Rachel Shane van MWM Studios. Adrian Alperovich, Sue Kroll, Daniel Nadler, Robert F. Smith en Brian Niranjan Sheth waren uitvoerend producent. Achter de schermen werkte Norton samen met de tweemaal voor een Oscar® genomineerde cameraregisseur Dick Pope (“Mr. Turner”, “The Illusionist”), productiedesigner Beth Mickle (“Drive”, “Collateral Beauty”), de Oscar®-genomineerde editor Joe Klotz (“Precious”, “The Butler”) en kostuumontwerper Amy Roth (tv-serie “The Looming Tower”, “Indignation”). Muziek speelt een belangrijke rol en is bepalend voor de sfeer en de tijdsgeest van “Motherless Brooklyn”. In de score, gecomponeerd door Daniel Pemberton (“Steve Jobs”, “All The Money In The World”, “Oceans 8”, “Spider Man: Into The Spiderverse”), is onder meer Wynton Marsalis te horen op de trompet. De film bevat ook een nieuw nummer geschreven en uitgevoerd door Thom Yorke. Warner Bros. Pictures presenteert een Class 5 Films / MWM Studios Production, “Motherless Brooklyn”. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Bekijk het aanbod van Motherless Brooklyn

Regisseur Motherless Brooklyn

Edward Norton

Schrijvers Motherless Brooklyn

Edward Norton

Jonathan Lethem

Cast Motherless Brooklyn

Fisher Stevens
Edward Norton
Willem Dafoe
Alec Baldwin
Leslie Mann
Bruce Willis
Dallas Roberts
Cherry Jones
Ethan Suplee
Bobby Cannavale
Josh Pais
Gugu Mbatha-Raw
Michael Kenneth Williams
Robert Ray Wisdom

Motherless Brooklyn

Wil jij weten waar Motherless Brooklyn op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Motherless Brooklyn draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Motherless Brooklyn informatie

Benieuwd waar Motherless Brooklyn over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Motherless Brooklyn. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Motherless Brooklyn al heeft ontvangen.

Motherless Brooklyn trailer

Benieuwd of Motherless Brooklyn iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Motherless Brooklyn jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Motherless Brooklyn kunt kijken!