Movies that Matter: Ghost Fleet

Movies that Matter: Ghost Fleet

90 minuten 10-07-2020

Recensies Movies that Matter: Ghost Fleet

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar het Louis Hartlooper Complex. Deze maand staat de documentaire Ghost Fleet op het programma. Thailand is een van de grootste leveranciers van vis ter wereld, maar door overbevissing raken de ooit zo rijk gevulde Thaise zeeën leeg. Schepen moeten steeds verder de zee op om aan de quota te voldoen, waardoor ze soms jaren onderweg zijn. Hierdoor neemt de interesse in het vissersberoep af, en kampt de Thaise visindustrie met een groot visserstekort. Mensensmokkelaars zien er brood in en ontvoeren mannen uit de omringende landen. Jonge jongens, soms nog maar net tiener, worden uit Cambodja en Myanmar geplukt en verkocht aan vissersbedrijven. Jarenlang worden ze gedwongen te werken op schepen in barre omstandigheden. Wie weigert wordt geslagen, opgesloten of zelfs vermoord. De film volgt Patima, die vanuit Bangkok een organisatie runt waarmee ze hulp biedt aan ex-slaven. Vergezeld door onder anderen Tun Lin, die op zijn veertiende werd ontvoerd en elf jaar lang werd gedwongen te werken op een vissersboot, onderneemt Patima een expeditie naar Indonesië. Daar hoopt ze een aantal ex-slaven te vinden die zich schuilhouden op eilandjes bij de kust, om ze thuis te herenigen met hun familie. Patima Tungpuchayakul werd in 2017 genomineerd voor de Nobel Prijs voor de Vrede.

Regisseurs Movies that Matter: Ghost Fleet

Jeffrey Waldron

Shannon Service

Schrijvers Movies that Matter: Ghost Fleet

Onbekend

Cast Movies that Matter: Ghost Fleet

Onbekend

Bioscoopagenda van Movies that Matter: Ghost Fleet

Helaas draait Movies that Matter: Ghost Fleet niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 10-07-2020.

Movies that Matter: Ghost Fleet

Wil jij weten waar Movies that Matter: Ghost Fleet op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Movies that Matter: Ghost Fleet draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Movies that Matter: Ghost Fleet informatie

Benieuwd waar Movies that Matter: Ghost Fleet over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Movies that Matter: Ghost Fleet. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Movies that Matter: Ghost Fleet al heeft ontvangen.

Movies that Matter: Ghost Fleet trailer

Benieuwd of Movies that Matter: Ghost Fleet iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Movies that Matter: Ghost Fleet jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Movies that Matter: Ghost Fleet kunt kijken!