https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/164319-78cffbdba4a9f0149e8d964db33c5b24eb0d8e49/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Oliver Sacks: His Own Life (2021)

AL
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Oliver Sacks: His Own Life

AL
94 minuten 12-08-2021

Recensies Oliver Sacks: His Own Life

Filmposter Oliver Sacks: His Own Life

Een aangrijpend en bijzonder fascinerend portret van en over Oliver Sacks en zijn mateloze, avontuurlijke leven. Hij is 's werelds beroemdste neuroloog; een bijzonder innemende, onconventionele en briljante wetenschapper die ook in Nederland door legendarische optredens in programma’s als Wim Kayzer’s Een Schitterend Ongeluk en Hier is… Adriaan van Dis bijzonder geliefd werd. Dat er überhaupt iets van hem terecht kwam, blijkt niet minder dan een wonder. Deze wijze, vrolijke dokter was een groot deel van zijn leven, zoals zijn collega het bondig verwoordt, ‘a supreme fuck-up’. Een buitenstaander die, worstelend met zijn seksualiteit en zijn uitbundige, en vaak ook extreme gedrag, wel meerdere levens lijkt te hebben geleefd. Zijn levensverhaal is minstens zo ongerijmd en krankzinnig als de bijzondere ziektegeschiedenissen van zijn patiënten, waar hij zo beroemd mee werd. Denk bijvoorbeeld aan zijn boek De man die zijn vrouw voor een hoed hield of de boekverfilming Awakenings met Robin Williams als Oliver Sacks. Niemand kon beter observeren en had een groter inlevingsvermogen dan hij. “Hij was de Hubble telescoop van de neurology” aldus Temple Grandin. Op eenentachtigjarige leeftijd, met nog een half jaar te leven, vertelt hij nog één keer een wonderbaarlijke levensgeschiedenis. Die van hemzelf. Over een sprankelende, mateloze man, met een geest als een uitdijend heelal, voor wie niets of niemand te vreemd was, en die zijn naderende dood verwelkomt als een nieuw avontuur. Een ontroerend uniek verhaal over een tedere unieke man.
Oliver Sacks: His Own Life Oliver Sacks: His Own Life Oliver Sacks: His Own Life Oliver Sacks: His Own Life Oliver Sacks: His Own Life
Filmposter Filmposter Oliver Sacks: His Own Life

Regisseur Oliver Sacks: His Own Life

Ric Burns

Schrijvers Oliver Sacks: His Own Life

Onbekend

Cast Oliver Sacks: His Own Life

Onbekend

Filmagenda van Oliver Sacks: His Own Life

Oliver Sacks: His Own Life

Wil jij weten waar Oliver Sacks: His Own Life op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Oliver Sacks: His Own Life draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Oliver Sacks: His Own Life informatie

Benieuwd waar Oliver Sacks: His Own Life over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Oliver Sacks: His Own Life. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Oliver Sacks: His Own Life al heeft ontvangen.

Oliver Sacks: His Own Life trailer

Benieuwd of Oliver Sacks: His Own Life iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Oliver Sacks: His Own Life jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Oliver Sacks: His Own Life kunt kijken!