Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk (2022)

Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk

45 minuten 03-10-2022
Tijdens deze editie van Open Doek presenteren we met veel plezier het werk van Pien Vroonland en Matthijs Vuijk. Beter een Duif gaat over een man wiens vrouw plots in een duif is veranderd. De man ervaart problemen door de ingrijpende metamorfose. Met zijn inventiviteit doet hij verschillende pogingen om deze problemen op te lossen.Hoe meer hij beseft dat zijn absurde lot niet valt te tarten, hoe harder hij zijn best doet. Uit liefde? Of uit de menselijke en hoogmoedige drang om alles altijd op te willen lossen? In het decor van een vreemde bar vertelt hij zijn verhaal aan een luisterend oor, totdat de vertelling langzaam buiten haar kaders treedt. Sikelela Tapes is een frisse collage van fictie, animatie en YouTube-filmpjes, vol referenties naar het Zuid-Afrikaanse heden en verleden. Vijf jonge studenten van de filmafdeling van Wits University in Johannesburg onderzoeken hun persoonlijke verhouding met het nationale volkslied. Dat lied is samengesteld uit vijf talen, die terugkomen in de film. Wat zegt het als je je eigen volkslied niet begrijpt, vraagt een van hen zich af. Als je wel de taal van de koningin spreekt, maar niet die van je eigen oma? Als je opa zich een buitenlander in zijn eigen land voelde? Door hun uiteenlopende ervaringen samen te brengen, remixen de filmstudenten de complexe Zuid-Afrikaanse identiteit en geven daar hun eigen draai aan. Ieder kiest zijn eigen perspectief en filmtaal. Een energieke radio-dj stelt dat je van een omelet geen losse eieren meer kunt maken. Hij praat alle fragmenten aan elkaar en brengt de verschillende stemmen samen. De titel verwijst naar de eerste regel van het Zuid-Afrikaanse volkslied, Nkosi sikelel’ iAfrika, wat “God, zegen Afrika” betekent.  

Regisseur Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk

Onbekend

Schrijvers Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk

Onbekend

Cast Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk

Onbekend

Filmagenda van Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk

Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk

Wil jij weten waar Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk informatie

Benieuwd waar Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk al heeft ontvangen.

Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk trailer

Benieuwd of Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Open Doek: Pien Vroonland en Matthijs Vuijk kunt kijken!