https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/204991-130f30d6e1009bf22ecd94a29d587302e07e05d1/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Pacifiction (2023)

12 Seks
Op het Frans-Polynesische eiland Tahiti onderzoekt de Hoge Commissaris van de Republiek een gerucht: de waarneming van een onderzeeër wiens aanwezigheid de terugkeer van de kernproeven zou kunnen betekenen.

Pacifiction

12 Seks
163 minuten 01-06-2023

Filmposter Pacifiction

Op het Frans-Polynesische eiland Tahiti onderzoekt de Hoge Commissaris van de Republiek een gerucht: de waarneming van een onderzeeër wiens aanwezigheid de terugkeer van de kernproeven zou kunnen betekenen.

Als Hoge Commissaris van de Franse Republiek kent De Roller zijn weg op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. Immer gekleed in wit pak beweegt de charmante politicus zich met het grootste gemak van zakelijke bijeenkomst naar louche nachtclub en van dansoptreden naar surfwedstrijd. Of hij nu locals paait of een priester onder druk zet, elke ontmoeting is een onderhandeling of performance. Zijn diplomatieke talenten worden echter stevig getest als het gerucht gaat dat er een Franse kernproefonderzeeër voor de kust van het eiland is gesignaleerd. Pacifiction is een broeierige, politieke thriller waarin een geslepen bureaucraat de grenzen van zijn invloed op een paradijselijk eiland bereikt. In een hypnotiserend ritme haalt regisseur Albert Serra thema’s aan als koloniale bureaucratie, geopolitieke machtsspellen en nucleaire dreiging. De adembenemende cinematografie en het spel van Benoît Magimel werden menigmaal bekroond, waaronder door Cahiers du Cinéma dat Pacifiction in 2022 uitriep tot Film van het Jaar.
Pacifiction Pacifiction Pacifiction Pacifiction Pacifiction Pacifiction
Filmposter Filmposter Pacifiction

Regisseur Pacifiction

Albert Serra

Schrijvers Pacifiction

Onbekend

Cast Pacifiction

Benoît Magimel
Cécile Guilbert
Matahi Pambrun
Pahoa Mahagafanau

Filmagenda van Pacifiction

Pacifiction

Wil jij weten waar Pacifiction op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Pacifiction draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Pacifiction informatie

Benieuwd waar Pacifiction over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Pacifiction. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Pacifiction al heeft ontvangen.

Pacifiction trailer

Benieuwd of Pacifiction iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Pacifiction jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Pacifiction kunt kijken!