Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld (2022)

Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld

157 minuten 09-08-2022
Aangrijpend historisch drama over een vader en zoon die de oversteek wagen van Zweden naar Denemarken, met de hoop op een beter leven. Absolute filmhuisklassieker. Aan het eind van de negentiende eeuw vertrekken Lasse en zijn zoon Pelle, net zoals vele andere migranten, per boot van Zweden naar het Deense eiland Bornholm. Ze willen een nieuw leven opbouwen in Denemarken, maar dat wil niet echt vlotten. Lasse vindt werk bij een grote boerderij maar wordt mensonterend behandeld en Pelle leert Deens maar wordt nog steeds niet voor vol aangezien. Hun droom van een beter leven blijft echter springlevend. PELLE DE VEROVERAAR was de grote internationale doorbraak van de Deense regisseur Bille August. De film won zowel de Gouden Palm als de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. In zekere zin is Pelle de Zweedse Ciske de Rat: een arme jongen die lijdt onder onrecht en droomt van een vrij en gelukkig leven. Nog een overeenkomst: beide films zijn gebaseerd op een boek. In het geval van PELLE DE VEROVERAAR de klassieke gelijknamige Bildungsroman van Martin Andersen Nexø.

Regisseur Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld

Onbekend

Schrijvers Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld

Onbekend

Cast Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld

Onbekend

Filmagenda van Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld

Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld

Wil jij weten waar Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld informatie

Benieuwd waar Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld al heeft ontvangen.

Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld trailer

Benieuwd of Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Pelle de Veroveraar - Engels ondertiteld kunt kijken!