PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE

PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE

In het kader van de Beleefweek Limburg 2019 vertonen wij "Portretten uit de Peel", met enkel op 15 september deze filmvertoning ic.m. een hapje "Peel". Visuele, indrukwekkende documentaire van Wiek Lenssen, met een poëtische, bijna tedere en filmische benadering van het landschap, die het verhaal vertelt van markante Peelse mannen, waaronder Grard Sientje en Tij Kools uit Deurne, Hay Nelissen uit Kronenberg die bijenkorven maakt van Peelgras en ecoboer Jan Janssen uit Ysselsteyn. Voor mensen die weinig kennis hebben van een gebied als de Peel is het moeilijk voor te stellen dat daar nog niet zo heel lang geleden soms nog hele gezinnen leefden in hutten van takken, graspollen (plaggen) en opeengestapelde turf. Jacques Peeters (75), meester-fotograaf en gepensioneerd foto-journalist, koestert nog levende herinneringen aan zijn vele bezoeken aan de Peel, destijds voor de krant en tegenwoordig als landschapsfotograaf. Met die foto’s gaat de filmmaker, zelf afkomstig uit de Peelregio, op stap, om te zoeken naar de mensen die deze oude fotograaf zo meesterlijk en oprecht vastlegde, of hij zoekt naar verwanten of nog levende oud-bekenden van de geportretteerden. Op die manier wordt de unieke geschiedenis van de Peelregio ontsloten. Het combi-ticket incl. hapje "Peel" à € 12,50 (regulier) en € 10,50 (korting) is enkel te reserveren t/m woensdag 11 september via reserveren@nieuwescene.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk deze voorstelling te zien zonder hapje "Peel".

Geregisseerd door

Wiek Lenssen

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE

Helaas draait PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 23-01-2020.

PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE

Wil jij weten waar PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE informatie

Benieuwd waar PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE al heeft ontvangen.

PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE trailer

Benieuwd of PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij PORTRETTEN UIT DE PEEL + HAPJE kunt kijken!