Stand van de zon (2021)

Stand van de zon

75 minuten 23-01-2021
Na een bewind van tweeëndertig jaar moest Soeharto in 1998 als president van Indonesië aftreden ten gevolge van de voortwoedende crisis. Het was het begin van een woelige periode die in Indonesië de Reformasi genoemd wordt. De politieke veranderingen in Indonesië gingen gepaard met opstanden, armoede en onzekerheid. Tweehonderd miljoen Indonesiërs hebben daar nog steeds onder te lijden. Zo ook de hoofdpersonen uit De Stand van de Zon: de 60-jarige vrouw Rumidjah, haar zonen Bakti en Dwi en haar vriendin Ibu Sum. Eens in de vier maanden gaan Rumidjah en haar vriendin naar hun geboortedorp om de familie op het platteland te helpen bij de oogst. Voor Rumidjahs zonen is de stad de wereld. Bakti, de jongste, slijt zijn dagen met gokken en duivensport. Ook vecht hij met de studenten mee tegen de militairen. Dwi vindt dat Bakti een baan moet zoeken en zich via de 'normale' weg met de politiek moet bezighouden: via de stembus.De film toont de schaarste, het verschil tussen platteland en stad, de belangrijke rol van religie en bijgeloof en de eerste vrije verkiezingen in 42 jaar, waarbij de stemmers aandachtig het tellen van de stemmen in de gaten houden. Tijdens het filmen van een demonstratie werd filmmaker Leonard Retel Helmrich in 1995 opgepakt. Vanaf het moment dat hij in 1997 naar Indonesië terug kon keren, heeft hij Rumidjah en haar familie met de camera gevolgd.

Regisseur Stand van de zon

Leonard Retel Helmrich

Schrijvers Stand van de zon

Onbekend

Cast Stand van de zon

Onbekend

Stand van de zon

Wil jij weten waar Stand van de zon op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Stand van de zon draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Stand van de zon informatie

Benieuwd waar Stand van de zon over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Stand van de zon. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Stand van de zon al heeft ontvangen.

Stand van de zon trailer

Benieuwd of Stand van de zon iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Stand van de zon jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Stand van de zon kunt kijken!