https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/135492-1a8542ac4b8c7b99060c5d34c3e3d5dbcad0d695/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Tobacconist (2020)

12 Angst Discriminatie Seks Grof taalgebruik
Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen.

The Tobacconist

12 Angst Discriminatie Seks Grof taalgebruik
117 minuten 17-09-2020

Recensies The Tobacconist

Filmposter The Tobacconist

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen.

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen. De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka, een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Ondertussen blijft de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten? Gebaseerd op het boek ‘De Weense sigarenboer’ van Robert Seethaler.

Bekijk het aanbod van The Tobacconist

Regisseur The Tobacconist

Nikolaus Leytner

Schrijvers The Tobacconist

Klaus Richter

Nikolaus Leytner

Cast The Tobacconist

Bruno Ganz
Johannes Krisch
Simon Morze
Emma Drogunova

Filmagenda van The Tobacconist

The Tobacconist

Wil jij weten waar The Tobacconist op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Tobacconist draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Tobacconist informatie

Benieuwd waar The Tobacconist over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Tobacconist. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Tobacconist al heeft ontvangen.

The Tobacconist trailer

Benieuwd of The Tobacconist iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Tobacconist jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Tobacconist kunt kijken!