https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/165349-dd8dea2e24ecfac4ccb99748d5d57d34f3bfe7e1/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

White Cube (2020)

AL

Bekijk trailer

White Cube

AL
77 minuten 26-11-2020

Filmposter White Cube

White Cube is de nieuwe, langverwachte film van kunstenaar Renzo Martens. Als Martens voor de vertoning van zijn film Enjoy Poverty door Tate Modern in Londen wordt uitgenodigd, ziet hij er overal Unilever logo’s. Dit is het startpunt van White Cube, een film die de relatie toont tussen westerse kunstmusea en het geweld van het plantagesysteem. Veel musea zijn gebouwd met winst onttrokken aan plantages. De nieuwe film vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke poging de waardeketen van kunst te herstructureren. Na een eerste hopeloos mislukte poging van Martens zelf, besluit een groep plantagearbeiders kunst te gaan maken. Ze verenigen zich in de Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en maken zelfportretten van rivierklei, die met 3D technologie worden gereproduceerd in chocolade. Als plantagearbeider Matthieu Kasiama naar New York reist om daar de eerste solo-expositie van CATPC te openen, roept de New York Times de expositie uit tot best art of the year. Met de opbrengsten van hun kunst kopen de plantagearbeiders hun eigen land terug – het land waar Unilever in 1911 in Leverville zijn eerste plantage vestigde en dat na honderd jaar monocultuur volledig vernietigd is. Samen met hun leider, milieuactivist René Ngongo, ontwikkelen ze er een bloeiende, inclusieve en ecologische postplantage. Op hun land bouwen ze een eigen, door OMA ontworpen museum, een white cube, om hun toekomst veilig te stellen.

Regisseur White Cube

Renzo Martens

Schrijvers White Cube

Onbekend

Cast White Cube

Onbekend

White Cube

Wil jij weten waar White Cube op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar White Cube draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

White Cube informatie

Benieuwd waar White Cube over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over White Cube. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies White Cube al heeft ontvangen.

White Cube trailer

Benieuwd of White Cube iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de White Cube jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij White Cube kunt kijken!